Sponsorlu Bağlantılar
Yoğurdun Faydaları
Yoğurt kalsiyum yönünden çok zengindir. Büyümeye, kemiklerin gelişmesine ve kemik sağlığını korumaya yardımcı olur. 100 gram yoğurt tüketmek günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 12’sini karşılar. Fosfor, potasyum, çinko, selenyum gibi mineraller açısından zengin olan yoğurt C, A, B2, B6 ve B12 vitamini bakımından da zengin bir gıda maddesidir.
Yoğurt sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Yoğurt, bağırsaklarda bulunan iyi bakterilere destek olur ve kabızlık problemini yok eder. Özellikle probiyotik yoğurtlar kabızlık üzerinde daha etkilidir. Düzenli probiyotik yoğurt tüketenlerde yüksek tansiyon görülme oranı tüketmeyenlere göre daha düşüktür.
Yorgunluğa karşı etkili olan yoğurt, özellikle egzersiz sonrası tüketildiğinde enerji sağlar. Yorğunluğu giderir. Protein açısından zengin bir kaynak olan yoğurt, egzersiz sırasında yorulan ve yıpranan kasların toparlanmasına ve güçlenmesine yardımcı olur.
Yoğurt Zayıflatır mı?
Yoğurt güçlü bir protein kaynağıdır. Diğer protein kaynaklarına göre kalorisi düşüktür. Bu nedenle diyet programlarının vazgeçilmezidir. Diyet yaparken karbonhidrat kaynakları yerine yoğurt gibi protein kaynakları tüketmek tokluk hissi verecektir. Böylece açlık hissi duyulmayacağı için daha az yemek yenilecektir. Özellikle diyet programında öğünler arasında atıştırmalık olarak yoğurt tercih edilmelidir.
Protein açısından zengin olan yoğurt, yağ yakımını hızlandırır. Yağlar hızla yakılırken kas kütlesi artar. Ancak yoğurttan beklenen faydanın sağlanması için mutlaka öğünlerde kalori ihtiyacı kadar besin tüketmek gerekir. Aksi takdirde daha fazla yoğurt tüketerek yağların yakılması ve zayıflamak mümkün değildir.
Diyet yaparken düzenli olarak yoğurt tüketmek bel bölgesinde oluşan yağlanmayı gidermeye yardımcı olur. Ancak sadece yoğurt tüketerek zayıflamak mümkün değildir. Mutlaka diyet programına egzersiz de eşlik etmelidir.