Sinüzite Hangi Yiyecekler İyi Gelir?

Sinüzit, sinüslerin iltihaplanması ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Baş ağrısı, göz ağrısı, halsizlik, ateş, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, ağız kokusu, geniz ve göz akıntısı gibi belirtilerle ortaya çıkar. Burun içi ve sinüslerle ilgili yapısal sorunlar, sık tekrarlayan üst solunum yolu hastalıkları, alerji, polip, geniz eti, genetik ve bağışıklık sorunlarına bağlı olarak ortaya çıkan sinüzit tedavisinde antibiyotiklerden yararlanılır. Kronik sinüzitin tedavisinde cerrahi yönteme de başvurulabilir.

Sponsorlu Bağlantılar
 

Sinüzite İyi Gelen Yiyecekler 

C vitamini yönünden zengin ve antioksidan özelliği olan yiyecekler sinüzite iyi gelir. C vitamini düşük olan kişilerde sinüzite daha sık rastlanır. Bağışıklı sisteminin zayıf düşmesi sinüziti tetikler. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için C vitamini yönünden zengin bir beslenme programına uyulması gerekir. C vitamini yönünden zengin beslenmek iltihaplanmayı önlemeye yardımcı olacaktır. Kırmızı ve yeşil biber, turunçgiller, çilek, kavun, yeşil yapraklı sebzeler, domates, brokoli ve tatlı patates bol miktarda C vitamini içerir, bu yiyecekler sinüzit hastaları tarafından düzenli tüketilmelidir.

E vitamini içeren gıdalar da sinüzite iyi gelir. E vitamini içeren gıdalar bağışıklı sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Badem, buğday tohumu yağı, badem ezmesi, ayçiçek tohumu, fındık, fıstık gibi yiyecekler de bol miktarda E vitamini içerir.

Yoğurt ve kefir probiyotik içerir. Probiyotik içeren yoğurt ve kefir alerjik sinüzit sepmptomlarını azaltmaya yardımcı olur.

Kuersetin içeren meyve ve sebzeler de sinüzite iyi gelir. Renkli meyvelerde bulunan kuersetin sinüzit belirtilerini azaltır. Turunçgiller, üzüm, kırmızı şarap, elma, soğan, maydanoz, böğürtlen, yaban mersini, kiraz ve zeytinyağında kuersetin bulunur.

Antibakteriyel yiyecekler de sinüzit hastaları tarafından tüketilmelidir. Sarımsak gibi antibakteriyel yiyecekler sinüzit hastalarına iyi gelir. Soğan ve zencefil de antibakteriyel yiyeceklerdir. Bakterilere karşı bağışıklık sistemini güçlendiren bu yiyecekler sinüzite karşı da etkilidir.

İltihap giderici sinüslerde ortaya çıkan iltihaplanmayı azaltır. İltihap giderici yiyecekler sadece sinüslerde bulunan iltihabı değil vücudun genelinde ortaya çıkan iltihabi durumlara karşı savunma etkisi yaratır. Çilek, kiraz, pancar, havuç, domates, brokoli, koyu yeşil yapraklı sebzeler, renkli meyve ve sebzeler iltihap giderici etkiye sahiptir.

 

Sponsorlu Bağlantılar

İlgini Çekebilir

Yer Elmasının Faydaları Nelerdir?

Yer elması, papatyagiller familyasından bir bitkidir. Köksapları yumru şeklinde olan bu bitkinin, yumru kısımları yemek, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir