Yemeği, kızartması, fırında kaşarlı sunumu ve daha birçok şekilde sunumu yapılabilen karnabaharın ana vatanı Doğu Akdeniz bölgesidir. Ortalama olarak 2 yaşına kadar büyüyebilen oldukça şifalı bir sebzedir. Karnabaharın kabuk kısmı olarak nitelendirebileceğimiz yeşil yapraklı kısmı, onun ortasını güneş ışığından korur ve beyaz olarak kalmasında katkı sağlar. Farklı isimlerle de olsa dünyanın her yerinde bilinen bir sebzedir.
Sponsorlu Bağlantılar
Brokoliye çok benzeyen ve turpgillerden olan karnabahar, kış sebzesidir. İçeriğinde A, C, B1 ve B2 vitaminleri, kalsiyum, potasyum, demir ve protein içerir. Tüm bu içeriklerden anlaşılacağı üzere vücudun vitamin ihtiyacını büyük oranda karşılar. Sağlıklı, dengeli ve düzenli beslenmek için gayet uygun bir besindir. Buharda yada suda pişen hali ile diyet yapanların ve hastalığı olan kişilerin tercihidir. Mide rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkisi yanı sıra mide rahatsızlıklarına yakalanma riskine karşıda koruyucudur. Önemli bir idrar söktürücüdür. Karaciğer için çok faydalıdır, karaciğeri toksinlerden temizler. Obezite riskini azaltır. Kalp için çok faydalı bir sebze türüdür.
Sarımsaklı yoğurt ile karnabahar kızartmasının birlikte lezzetine bayılacaksınız.
Karnabahar Kızartmasının Malzemeleri:
1 orta boy karnabahar
2 yumurta
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı galeta unu
Yeterli miktarda tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Karnabahar Kızartmasının Yapılışı:
Karnabaharı çiçeklerine birer yada ikişer lokmalık olarak ayıralım. Ufalttığımız karnabaharları diri kalacak şekilde haşlayalım. Bir kapta yumurta ve sütü çırpalım. Tuzunu, ununu ve galeta ununu da ekleyerek boza kıvamında bir karışım olana kadar karıştıralım. Haşlamış olduğumuz karnabaharları bu karışıma bulayarak kızgın yağda kızartalım. Kızarttığımız karnabaharları servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edelim.
Karnabahar Kızartması Tarifi, Karnabahar Kızartması nasıl yapılır, Karnabahar Kızartması nasıl pişirilir yer alır.
Sponsorlu Bağlantılar