Sponsorlu Bağlantılar
Ataklarla seyreden hastalık bugüne kadar tam olarak tedavi edilememiştir. Ancak doğal tedavi yöntemleri ile bu atakların sayısı ve şiddeti düşürülebilmektedir. Biz de bu yazımızda sizlere astım ile mücadele ederken başvurabileceğiniz doğal tedavi yöntemlerinden bahsedeceğiz.
Astım Tedavisi İçin Tüketilebilecek Yiyecekler
Keten Yağı: Keten bitkisinin tohumlarından elde edilmektedir. Özellikle omega 3 yağ asidi bakımından oldukça bir besin olma özelliği taşımaktadır. Bu yağ asidi solunum yollarında ortaya çıkarak atakları tetikleyen iltihaplanmayı azaltır. Bu sayede pek çok astım hastası daha rahat nefes alabilmektedir.
Soğan- Sarımsak: İçerisinde Quercetin adı verilen kimyasal bir madde bulunmaktadır. Bu madde akciğer yollarında iltihap oluşmasına sebep olan enzimleri baskılamakta ve astım ataklarının ortaya çıkışını engellemektedir.
Kolin Maddesinden Zengin Gıdalar: Kolin astım ataklarını önleyebilmektedir. Bu yüzden bu maddeyi içeren gıdalar astım hastaları tarafından tüketilmektedir. Bu gıdalar arasında mercimek, fasulye, süt ürünleri, nohut, yumurta sarısı ve soya fasulyesi vb sayılabilir.
Selenyum Mineralinden Zengin Gıdalar: Selenyum tüketilerek astım ataklarının önüne geçilebilmektedir. Ayrıca güçlü bir antioksidan madde olarak da göre yapar. Kahverengi pirinç, ton balığı, kepekli tahıllar, yumurta, tavuk ve kırmızı biber gibi besinler selenyum açısından zengin gıdalar arasında sayılmaktadır.
Astım Hastalarının Tüketmemesi Gereken Gıdalar
Astım hastaları tuzlu yiyeceklerden ve doymuş yağlardan uzak durmalıdır. Hamburger, tuzlu patates kızartması, patates cipsi gibi tuz oranı yüksek gıdalar astım ataklarına neden olabilmektedir. Tereyağı, yağlı süt ve peynir, patates kızartması, fast-food ürünleri gibi doymuş yap içeren gıdalar da buna sebebiyet vermektedir.