Woman Sitting with Tea Cup --- Image by © Royalty-Free/Corbis

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Kadınların önemli sorunlarından biri de adet düzensizliğidir. Stres, hormonal dengesizlikler, kullanılan bazı ilaçlar, hastalıklar adet düzensizliğine neden olabilir. Adet kanaması ergenlikle birlikte başlayan ve menopoza kadar her ay düzenli şekilde olan kanamalardır. 26 ile 32 günde bir olan ve 3 ila 5 gün arasında devam eden adet kanamaları normal kabul edilir. Adet kanamasının 26-32 gün içinde olmaması adet düzensizliği olarak kabul edilir.

Sponsorlu Bağlantılar
 

Adet Düzensizliğine Ne İyi Gelir?

Adet düzensizliğine iyi gelen şeylerin başında bitkisel çaylar gelir. Adaçayı adet düzensizliğine karşı tercih edilebilir. Adaçayı adet düzensizliklerini giderir, adet sırasında ortaya çıkan ağrıları azaltır. Aynı zamanda iltihap giderici özelliği de vardır.

Ahududu, kadınlarda görülen akıntı sorununa karşı tercih edilir. Beyaz akıntıyı engelleyen ahududu, fazla olan adet kanamasını azaltır, normal seviyeye indirir.

Ballıbaba otunun ezilerek suyu çıkarılırsa, rahim kanamalarına ve iltihaba karşı kullanılabilir. Beyaz akıntıyı da engeller. Ekşi yonca adet düzensizliklerine ve adet ağrılarına karşı etkilidir.

Havuç, az olan adet kanamasını çoğaltır.

Kaya koruğunun yaprakları ezilerek elde edilen sıvı adet düzensizliğini önler.

Kuşkonmaz, adet döneminde ortaya çıkan ödem sorununa karşı tercih edilebilir. Vücudun su tutmasını engeller, biriken suyun atılmasına yardımcı olur.

Mine çiçeği suyu da adet düzensizliklerine karşı tercih edilebilir. Mine çiçeği suyu adetin düzenli olmasına yardımcı olur.

Kekik çayı da adetin düzenlenmesine yardımcı olur. Beş gün boyunca günde 3 defa kekik çayı içmek adet söktürücü etki oluşturur.

Rezene çayının da adet söktürücü etkisi vardır. Rezene çayı düzensiz adet görenlerin tercih etmesi gereken bitkisel çaylardan biridir. Adeti düzenleyen rezene çayı adet söktürücü etkiye de sahiptir.

Sponsorlu Bağlantılar

İlgini Çekebilir

Yer Elmasının Faydaları Nelerdir?

Yer elması, papatyagiller familyasından bir bitkidir. Köksapları yumru şeklinde olan bu bitkinin, yumru kısımları yemek, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir