Sponsorlu Bağlantılar
Horlama hakkında bilinen yanlışlar
Halk arasında özellikle horlama sırasında kalbin durduğuna dair yaygın bir inanış bulunmaktadır. Bu yanlıştır. Ancak nefes alışveriş ritmi değişebildiği için nabız değişiklikleri görülebilmektedir.
Horlamaya nasıl engel olunur?
Horlama çoğu kez alerjik nedenlerle ortaya çıkabilmektedir. Özellikle polen alerjisi olan kişilerin bulundukları ortamları iyi havalandırmaları gerekmektedir. Bunun dışında polen alerjisi olanlar uyumadan önce mutlaka banyo yapmalıdır.
Soğuk algınlığı nedeniyle horlama sorunu yaşayanlar ise çay ve bal karışımı içmelidir. Çay yerine limon suyu da tercih edilebilir.
Bol çorba içme alışkanlığı kazanmak da horlamayı önleyebilmektedir. Bunun dışında et ve balık gibi besinlerden de uzak durmak gerekmektedir.
Horlamayı yok etmek için rahat bir uyku alanına sahip olmak oldukça önemlidir. Bunun için alçak bir yastık kullanımı daha iyi olacaktır.
Isırgan otu: Horlamayı bitkisel olarak tedavi edebilen bir ottur. Isırgan otu çayı ya da ısırgan otu bitkisel ürünlerini kullanarak horlama tedavisi yapılabildiği bilinmektedir.
Bunlar dışında öğünlerinizde meyve ve sebzelere ağırlık vermeniz büyük önem taşımaktadır. Zira meyve ve sebzeler bioflavonoid adı verilen ve horlama tedavisinde kullanılan önemli bir maddeye sahiptir. Ayrıca C vitamini açısından zengin besinler de histamin salgılanmasını azaltarak horlamanın önüne geçebilmektedir.