Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Fasulyelerin pişmesi için ortalama olarak 20 dakikalık süre gayet yeterli olmaktadır ancak bu süre fasulyenin cinsine ve tazelik durumuna göre değişiklik gösterebilir. 20 dakikalık süre dolduktan sonra içindeki buharını da boşaltmanın ardından, fasulyemizden tattığımızda eğer tadı diri geliyorsa 5 – 10 dakika kadar daha pişirebiliriz.

Sponsorlu Bağlantılar
Zeytinyağlı Taze Fasulyenin Malzemeleri:

Yarım kilo taze fasulye

1 adet iri domates

1 adet büyük boy kuru soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

Zeytinyağlı Taze Fasulyenin Yapılışı:

Taze fasulyeleri yıkayalım, ayıklayalım ve her biri ortalama 5 – 6 cm uzunluğunda olacak şekilde parçalara ayıralım. Kuru soğanımızı yemeklik olarak keselim. Domatesimizin kabuğunu soyalım ve minik küpler olarak keselim.

Düdüklü tencereye yağımızı alalım. Doğranmış olan soğanımızı ekleyelim ve bir miktar tuz ekledikten sonra soğanımızı pembeleşinceye kadar kavuralım. Domates salçasını ve 1 diş sarımsağı ekleyip 1 dakika boyunca kavurmaya devam edelim. Doğramış olduğumuz taze fasulyeleri de ekleyip 1 – 2 dakikada bu şekilde tenceremizde çevirdikten sonra doğradığımız domates, tuz ve şekerini ilave edelim. Tüm malzememizin yarı seviyesine gelene kadar su ekleyelim ve 1 kere daha karıştıralım. Düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp önce düdük kısmından buhar çıkana kadar harlı ateşte, ardından ocağımızın altını kısarak pişirmeye devam edelim. Yaklaşık olarak 20 dakika sonra ocağımızın altını kapatalım. Düdüklü tenceremizin buharının çıkmasına izin verelim, kapağını açtıktan sonra tencerenin üzerinde bırakarak içini çekmesini sağlayalım. Yemeğimiz soğuyunca yada ılınınca servis tabağımıza alalım. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi, Zeytinyağlı Taze Fasulye nasıl yapılır, Zeytinyağlı Taze Fasulye nasıl pişirilir yer alır.

Sponsorlu Bağlantılar

İlgini Çekebilir

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Sizlere buğun çok faydalı bir yemekten bahsedeceğiz. Enginarın faydaları saymakla bitmez. Âdeta bir besin deposudur. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir