Tavuklu Kuru Fasulye Tarifi

 

Sponsorlu Bağlantılar
Kuru fasulyenin pek çok cinsi olmasına rağmen en çok beğenileni; Erzurum’un meşhur İspir fasulyesidir. Bu tarifte de İspir fasulyesini kullanmanız tavsiye edilmektedir.

Bu fasulyenin özelliği diğerlerine göre daha kısa sürede pişmesi ve pişince kabuğundan ayrılmamasıdır. İşin ehli lokantalarda da bu fasulye tercih edilmektedir.

Kuru fasulye lif açısından oldukça zengin bir besin olması dolayısıyla, sağlık açısından mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasındadır.

Fasulyenin şişkinlik yada gaz yapmasını önlemek için; yıkayıp beklemeye koyduğumuz suyunun bir müddet sonra tekrar değiştirilmesi gerekmektedir.

Tavuklu Kuru Fasulye Malzemeleri:

  • 500 gram kuru fasulye
  • 200 gram tavuk göğüs eti
  • Üç çorba kaşığı tereyağı
  • İki orta boy soğan
  • İki orta boy domates
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Üç su bardağı tavuk suyu

Tavuklu Kuru Fasulyenin Yapılışı:

Bir gece önceden suya koymuş olduğumuz fasulyelerimizi, pişirme tenceremize alıp; fasulyelerin seviyesini birkaç parmak aşacak kadar su koyalım.

Kaynamaya başladıktan sonra 30 dakika pişirelim. Süzüp, soğumaya bırakalım. Fırınımızı 170 dereceye ısıtalım. Fırınımız ısınırken bir tencerede yağımızı eritelim.

Yağımız ısınınca birkaç dakika ara ile sırasıyla; kuşbaşı olacak şekilde doğradığımız tavuklarımızı, ince doğradığımız soğanımızı ve kabuklarını soyup küp doğradığımız domateslerimizi koyalım.

İsteğe bağlı olarak bir çay kaşığı kadar biber salçası da katılabilir. Yemeğimize hem lezzet hem de renk katması açısından faydası olacaktır. Buna ek olarak birkaç adet yeşil biberde doğranıp eklenebilir.

Hepsini güzelce soteleyelim. Tuzunu ve tavuk suyunu ilave ederek bir taşımlık kaynatalım. Tenceremizdeki malzemeyi fırın kabımıza aktaralım. Fırında 1 – 1,5 saat kadar pişiriyoruz.

Tavuklu Kuru Fasulye Tarifi, Tavuklu Kuru Fasulye nasıl yapılır, Tavuklu Kuru Fasulye nasıl pişirilir yer alır.

Sponsorlu Bağlantılar

İlgini Çekebilir

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Sizlere buğun çok faydalı bir yemekten bahsedeceğiz. Enginarın faydaları saymakla bitmez. Âdeta bir besin deposudur. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir